Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

gener 1, 2023 | 08:00 desembre 31, 2023 | 17:00

L’any 2006 es va posar en marxa el Camí natural de Sort i la Vall d’Àssua, 47 Km que recorren bona part del municipi de 105 km2 de superfície, i que inclou diferents variants o trams com la ruta que vos proposem.

“Biu” un Tros de Sort és una ruta combinada de senderisme i enogastronomia. Sortirem de Sort en vehicle per apropar-nos al Celler del Batlliu, situat al costat d’una borda, entre vinyes, amb unes espectaculars vistes de la vall de Sort i el Batlliu. Aquí vos explicarem tot lo referent a les vinyes i com els seus productors han sabut “posar aquest tros de terra en una ampolla de vi” com el Biu, perquè Biu amb B, no és una errada ortogràfica sinó un nom de vi que dóna lloc a aquest joc de paraules que donen nom a la ruta.

A plaeret, com diem al Pallars, o el que és el mateix, passejant sense presses, ens deixarem captivar pel paisatge impregnat de pobles, gent i història, tot baixant per l’antic camí de pedra seca que antigament era la via de comunicació per viatjar de poble en poble, quan no hi havien carreteres.

Fent ruta ens entretindrem també amb conèixer la flora d’aquest indret i gairebé sense adonar-nos arribarem al Castell dels Comtes de Pallars, a Sort, exponent d’un període històric llarg i convuls d’unes muntanyes en rebeldia.

Seguint pel nucli antic descobrirem alguns tresors històrics de la vila de Sort i els seus comerços de productes de proximitat.

Continuarem, vorejant un riu de campionat, la Noguera Pallaresa, fins arribar a la formatgeria Tros de Sort, on vos explicarem la seua història, el seu producte i podreu fer un tast ben complert de vins i formatges amb tot el sabor de la terra, dels orígens!.

Una ruta ideal per fer tot l’any, per a tots els públics!

25€
caCatalà