Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

juny 1, 2023 | 08:00 novembre 9, 2023 | 17:00

Descobrirem els tresors de la natura que podem trobar en cada estació a les Comes de Rubió, un dels indrets emblemàtics del sector del Massís de l’Orri del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a l’altra banda de l’estació d’esquí de Portainé.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va ser creat l’1 d’agost del 2003. Amb gairebé 80.000 hectàrees de les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell és el més extens de Catalunya i del Pirineu espanyol. El Parc combina una gran diversitat de paisatges propis de l’alta i la mitjana muntanya pirinenques, essent els seus valors naturals rics i variats, com també els elements que formen el seu extens patrimoni cultural, fruit de l’acció humana sobre el territori. S’estructura en cinc grans sectors o valls, que amaguen l’essència d’un territori amb molts valors per conèixer i descobrir.

El Massís de l’Orri es troba vertebrat pel tram del riu Noguera Pallaresa entre Llavorsí i Arboló amb alguns dels indrets més desconeguts i fascinants del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Grans valls laterals com la de Baiasca i la de Siarb, pobles amagats com Montenartró i Tornafort, i vessants abruptes que cauen a plom sobre la Noguera en llocs com Biuse, la Canerilla o Arcalís, en són alguns bons exemples.

El Pic de l’Orri, objectiu intermig de la nostra excursió és el punt més alt, un extraordinari mirador panoràmic, que domina alguns dels millors boscos subalpins de pi negre i que amaga racons singulars, com les Comes de Rubió, d’un territori de gran diversitat geològica, que podreu descobrir a través del Jardí de Roques del Parc a Rubió.

Així doncs, sortirem de Sort, per La Vall de Siarb, fins a Rubió, on trobem el primer mirador i el Jardí de Roques, on deixarem la N-260 per dirigir-nos cap al Refugi de Les Comes de Rubió, a l’entorn del qual farem una passejada pel bosc per observar els rastres de fauna i la vegetació en detall.

Ens traslladarem al Pic de l’Orri (2.436 m.)amb el tot terreny des d’on comtemplarem les magnífiques vistes de 360º i baixarem per les pistes de l’estació d’esquí de Portainé fins agafar la carretera asfaltada que des de la cota 2.000 m. ens portarà una altra vegada fins a Sort (690 m.)

35€

SomRiu

Carrer del Doctor Agustí Muxí i Monroset 6 baixos – Sort
Sort, Sort 25560 Espanya
+ Mapa de Google
608806251
caCatalà