Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

juny 1, 2023 | 08:00 novembre 11, 2023 | 17:00

Ruta inspirada en l’aventura de Jacint Verdaguer a la Maleïda (Aneto), al 1882. Per captar l’essència de l’excursió, res millor que rescatar les paraules del diari del Gran Poeta J. Verdaguer que es transcriuen al llibre “Maleïda 1882”, de Bernat Gasull:

10 de juliol de 1882

“Des d’esta altura un se pot formar idea del Pallars: lo Noguera Pallaresa, que n’ha tret la meitat del seu nom, passa a ponent per sota eixa gran muntanya, i ell mos ensenyaria el Pallars millor que ningú, acompanyant-nos a tots sos pobles i valls, racons i raconets si tinguessem temps per fer-ho. Més ara lo seguirem solament-i encara de través i corrent-en les tres branques principals amb que es ramifica aqueix riu, dividint en 3 valls principals lo Alt Pallars”.

En 1 dia, J.Verdaguer, va sortir de Sant Joan de l’Erm, va pujar al Pic de l’Orri i va tornar a baixar pel dret per arribar fins a les Bordes de Conflent, una gesta que no està a l’abast de tothom. Naltres mos conformarem amb fer una tranquila ruta circular en 4×4, enfilant La Vall de Siarb, deixant la carretera al poble de Rubió, passant pel bucòlic paratge de les Comes de Rubió, fins dalt de tot de “lo gegant sense cap” per deixar-nos impressionar per les vistes panoràmiques de 360º, considerades de les millors del Pirineu, que fa més de 100 anys van captivar a un dels personatges més destacats de la literatura catalana.

I de mirador en mirador, baixarem cap a Sant Joan de l’Erm, tot repassant el seu diari, la seua gesta, la història de l’indret i de l’época, per seguir fent camí fins enllaçar la carretera enlairada que ressegueix la Vall de Romadriu fins a arribar a la ribera de la Noguera Pallaresa i Sort.

La major part del recorregut transcorre pel Parc Natural de l’Alt Pirineu un dels parcs naturals més joves de Catalunya i el més extens.

35€

SomRiu

Carrer del Doctor Agustí Muxí i Monroset 6 baixos – Sort
Sort, Sort 25560 Espanya
+ Mapa de Google
608806251
caCatalà