Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

juny 1, 2023 | 08:00 novembre 1, 2023 | 17:00

La Gran Travessa en 4×4, per la falda del Parc Nacional és un dels recorreguts panoràmics més llargs que podem realitzar per la comarca del Pallars Sobirà (una de les més grans de Catalunya), el qual ens portarà desde La Vall d’Àssua fins a les Valls d’Àneu, a través de les muntanyes. Passarem pels pobles de La Bastida, Altron, Sorre i Llessui, fins que enfilant la muntanya de Llessui, on pasturen mil·lers d’ovelles, vaques i cavalls, ens situarem a la falda de l’imponent cim del Montsent de Pallars, per una pista que transcorre durant uns 25 km, a uns 2.000 m. d’alçada, i que esdevé un gran mirador.

Passarem pel Clot de Mainera, punt de sortida de la ruta als estanys de Mainera, seguint per la falda del cim de Montorroio. que junt amb el Montsent són “els dos vigilants de La Vall d’Àssua”…Planejant durant uns 25 km gaudirem d’unes panoràmiques formidables, talment com si estessim dalt d’un cim però amb la comoditat d’anar amb un vehicle 4×4 de 6 places, fins arribar a l’estació d’Espot Ski des d’on anirem perdent alçada fins al pintoresc poble d’Espot, porta d’entrada principal al Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, ja a les Valls d’Àneu.

Endarrera haurem deixat les pistes i camins que ens porten a altres valls i municipis, com a la Vall Fosca o La Vall de Baiasca. Tornarem per la carretera C-13 que voreja el riu La Noguera Pallaresa i que agafarem a l’alçada de l’embassament de La Torrassa. Deixarem endarrera els pobles d’Escaló amb la seua vila closa i el monestir de Sant Pere de Burgal; Llavorsí, un dels principals centres turístics d’esports d’aventura del país i Rialp per tornar a Sort, desprès d’haver recorregut una bona part d’aquest territori de riu i muntanya, amb una cultura i natura úniques com vos explicarem durant tota la ruta, acompanyats per un guia local interpretador del Parc Nacional.

Una ruta imprescindible pels amants de les grans panoràmiques!

50€

SomRiu

Carrer del Doctor Agustí Muxí i Monroset 6 baixos – Sort
Sort, Sort 25560 Espanya
+ Mapa de Google
608806251
caCatalà