Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

juny 1, 2023 | 08:00 novembre 1, 2023 | 17:00

Per La Vall d’Àssua podem accedir a l’únic Parc nacional que hi ha a Catalunya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i als estanys poc transitats d’aquesta zona, del municipi de Sort, els estanys Mainera, situats a 2466m, que són també els escenaris que van inspirar Josep Virós per escriure la novel·la Verd Madur (Siega Verde), que va ser portada a la gran pantalla, fa molts anys.

El Parc Nacional es caracteritza per la immensitat de les seues muntanyes i valls d’orígen glaciar i per les nombroses zones lacustres, essent un dels paisatges favorits de Catalunya, amb una gran riquesa en flora i fauna que descobrirem durant el recorregut.

Sortirem de Sort, amb vehicle i recorrerem tota La Vall d’Àssua, esquitxada de pobles amb encant fins arribar a Llessui, un dels pobles on s’acaba la carretera i comencen els bells camins com el que ens portarà als estanys Mainera.

El trasllat en 4×4 ens permetrà una aproximació entre paisatges de novel·la, de pel·lícula i d’anuncis com el de “La Pastoreta” (aigua de Veri, https://www.youtube.com/watch?v=tB9XCsm6JOA), mentres ens anem aproximant al gegant, l’imponent Montsent de Pallars:

«Ella prosseguí amunt, dret al nord, devers el cap mateix del gegant que, com un miracle, domina la serralada sense perdre la seva capa de vellut verd…» (Verd madur, Josep Virós).

En arribar al Clot de Mainera, a gairebé 2.000 m. d’alçada, deixarem el vehicle i continuarem a peu, fins a la cascada i els estanys de Mainera, tot descobrint pel camí antics orris i cabanes de pastors, la fauna i la flora de l’indret, amb bastantes possibilitats d’observar guineus, marmotes, falcons, voltors… i més escassament el trencalòs.

També podem concertar la sortida i arribada a Llessui per tal que, abans o després de l’excursió, pugueu gaudir dels pobles i l’oferta turística de La Vall d’Àssua, els seus allotjaments, la seua gastronomia, i els espais culturals com el Museu dels pastors, l’esglèsia de Seurí, o la formatgeria d’Altron.

Vos esperem! Val molt la pena!

45€

SomRiu

Carrer del Doctor Agustí Muxí i Monroset 6 baixos – Sort
Sort, Sort 25560 Espanya
+ Mapa de Google
608806251
caCatalà