Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

juny 1, 2023 | 08:00 novembre 1, 2023 | 14:00

La Vall Farrera, situada a la zona nord-oriental del Pallars Sobirà, limita amb Andorra i França i és especialment coneguda perquè és on es situa el cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats, a 3.143 m.

És també un dels sectors del Parc Natural de l’Alt Pirineu, creat l’any 2003, el més extens de Catalunya i del Pirineu espanyol. El Parc Natural ha anat bastint un seguit de Miradors, entre els quals destaca el de la Pica d’Estats, situat a 2.165 m, que pensem que no es pot perdre cap persona que visiti el Pallars Sobirà i que no vulgui o pugui accedir al cim més alt de Catalunya.

No gaire lluny, trobem el Pla de Boet, un dels indrets mítics del Pallars Sobirà de tota la vida, que ara també es troba dins el Parc Natural, un paratge de pastures amb aigües serpentejants, ben a prop d’Andorra i de França, a través del Port de Boet, una de les rutes transfrontereres històriques, inclòs també dins del Camí de l’Últim Càtar.

Per a conéixer aquests indrets vos oferim 3 opcions:

1-Excursió de mig dia, pels matins, al mirador de la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya.

2-Excursió de mig dia, matí o tarda, al Pla de Boet.

3-Excursió de tot el dia, matí al mirador de la Pica d’Estats i tarda al Pla de Boet.

Així doncs, sigui quina sigui l’opció que hagueu escollit, sortirem de Sort, i ens traslladarem per carretera fins a Àreu, l’últim poble de La Vall Farrera, tot recorrent part de la comarca del Pallars Sobirà mentres vos esxpliquem les seves característiques principals i la seva història, fins a trobar la pista, només accessible amb 4×4 que ens aproparà a l’estacionament del mirador o del Pla de Boet en funció de la modalitat per la que hagueu optat.

Per arribar fins al mirador de la Pica haurem de caminar uns 40′ aproximadament, un desnivell d’uns 135 m. de pujada, per desprès tornar pel mateix lloc, en un recorregut classificat com a fàcil, per on vos descobrirem la flora i la fauna de l’indret, fins a tonar al vehicle i traslladar-nos a Sort o al Pla de Boet, en cas que volgueu visitar els 2 indrets el mateix dia.

Si ens traslladem al Pla de Boet, anirem fins a l’aparcament de la Molinassa i en 10′ a peu tindrem davant nostre la magnífica panoràmica de postal d’aquesta llacuna glacial envoltada d’altíssimes muntanyes. Desprès de dinar podrem passejar per l’indret per seguir descobrint la història, la fauna i la flora de La Vall Farrera, per tornar cap a Sort a mitja tarda.

Durant tot el recorregut tindrem l’oportunitat d’apreciar uns del paisatges més verticals de la comarca del Pallars Sobirà, i una vall de les més tancades i autèntiques de l’Alt Pirineu.

Per completar el coneixement de la vall, recomanem visitar l’Asserradora d’Àreu, l’Espai museístic del ferro, a Alins i la Vall de Tor que vos oferim a part.

35€

SomRiu

Carrer del Doctor Agustí Muxí i Monroset 6 baixos – Sort
Sort, Sort 25560 Espanya
+ Mapa de Google
608806251
caCatalà