Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

novembre 9, 2023 | 08:00 17:00

Recordeu la sèrie de televisió Gran Nord? La sèrie amb més exteriors que s’ha rodat a Catalunya, tots del Pallars Sobirà i especialment de La Vall d’ Àssua…Doncs hem revisat els 26 capítols que podeu trobar penjats a internet https://www.ccma.cat/tv3/grannord/capitols/ , per tal de proposar-vos una ruta per descobrir els escenaris del plató principal, La Vall d’Àssua. Però primer, fem una mica de memòria:

“L’agent Anna Obach és una jove subinspectora dels Mossos d’ esquadra que un dia fica la pota i és degradada al Gran Nord, una vall poc coneguda dels Pirineus. Gran Nord és un lloc especial, com ho acostumen a ser, per als habitants de les ciutats, la majoria de poblets d’alta muntanya però ben normal per a la gent que hi viu.

El que ja no és tan normal, ni tan sols per a la gent de Gran Nord, són els habitants del petit poble de Nord. A Nord estan convençuts que tenen una democràcia absoluta. Nord no té autoritats, ho decideixen tot al Consell, una mena d’assemblea on sempre estan reunits els seus habitants Manolo, la Rita, el Joan, la Frederica, el Sisquet, la Tanja, l’Ermengol i el Quico, inspirada en el Llibre de Privilegis, atorgat per Carlemany, que els fa diferents, originals i lliures.

L’Anna, una dona de ciutat i amb un gran sentit del deure, comença una nova vida en aquest poble, on el seus esquemes es veuen trasbalsats però on hi acabarà trobant el seu lloc al món.” (Font: ccma)

Vos proposem una ruta que comença al poble més alt de La Vall d’Àssua, per baixar a peu fins a Nord, per un camí ben fàcil que transcorre entre prats de dall, per anar-nos introduint a l’esperit de la sèrie i el seu entorn geogràfic, desconectar i anar deixant volar la imaginació.

En arribar a Nord, localitzarem els principals espais de la sèrie i continuarem a peu fins la formatgeria artesanal, un dels escenaris principals de la segona temporada de Gran Nord, on farem un tast de formatges. Vos avancem que podeu estar tranquils que els productors de la formatgeria no es banyen amb la llet de la que fan el formatge com fan els personatges de la sèrie.

Per tot aquest recorregut vos explicarem també la realitat de la zona, més enllà de les extravagàncies permeses per la imaginació dels guionistes.

Si no heu vist la sèrie, vos recomanem que visualitzeu a la web https://www.ccma.cat/tv3/grannord/capitols/, al menys els capítols 1 (Els grans canvis), el 5 (La roba d’encantades) i el 16 (Un formatge anomenat Destí), i en cas que no ho pugueu fer comptem amb material gràfic de suport per tal que pugueu gaudir de l’activitat.

Si vos queden ganes de visitar altres pobles i indrets del Pallars Sobirà, relacionats amb la sèrie, vos proporcionarem un guió per poder-ho fer quan vulgueu, acompanyats o pel vostre compte.

Tots els participants entrareu al sorteig d’1 nit d’allotjament gratuït per a 2 persones per facilitar-vos de seguir descobrint Gran Nord.

Vos esperem, ens ho passarem molt bé!

20€

SomRiu

Carrer del Doctor Agustí Muxí i Monroset 6 baixos – Sort
Sort, Sort 25560 Espanya
+ Mapa de Google
608806251
caCatalà